Utstilling på brygga i Hamar 1970. Foto: Ødegaard
Utstilling på brygga i Hamar 1970. Foto: Ødegaard.

M Ødegaard AS


Det startet med at Melvin Ødegaard kom fra Hov i Søndre land til Hamar i 1913 og startet med salg av bensin på kanner. Han opprettet firmaet M Ødegaard i 1921 og drev bensinstasjon med service for drosjer og busser kjent som Astoria Bensinstasjon på østre torg. Dette var en Esso stasjon og bensinsalget ble drevet i 47 år. Hotel Astoria ble bygget over og rundt denne stasjonen.

Deretter ble firmaet videreført av sønnen Odd M. Ødegaard som et tilleggsfirma til hans bilforhandlervirksomhet og ble representant for bilmerker som SAAB – LAND ROVER – ROVER – MATADOR – HANOMAG – BMW og FIAT Vare Last (IVECO). Firmaet var også hovedleverandør for Bridgestone bilgummi i distriktet med adresse Stangevn. 12.

Etter Odd M. Ødegaards bortgang i 1984 fortsatte Morten Ødegaard firmaet og la da Båt / Båtmotor / Utstyr – Deler og tilhengeragenturer inn i M Ødegaard AS. Salg av BÅTER – BÅTMOTORER – TILHENGERE med Deler og Service er i dag primærvirksomheten. MERCURY motorer fra 1956 – HUSQVARNA fra 1959 – SELCO båter fra 1959 og forhandlet mange av de mest kjente båt og motormerker frem til i dag.

Nå i 2024 leverer vi blant annet HONDA – TOHATSU – MERCURY ++ av motorer. Båter ASKELADDEN – COASTER – MICORE – TERHI – RIVER – HONWAVE med flere. TREDAL Båt- og Varetilhengere – skaphengere – fritidshengere med flere.